12 Kasım 2007 Pazartesi

Kıymalı Türlü


Malzemeler:

  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 400 gram taze fasülye
  • 2 domates
  • 200 gram bamya
  • 3-4 dolmalık biber
  • 250 gram kıyma
  • 1 büyük soğan ( soğanınız küçüksa 2 tane kullanın)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz, karabiber, pul biber
  • 2 tane kesme şeker
  • sıvı yağ
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ve tuzla kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Karabiber, pulbiber ve kimyonu ekliyoruz. Salçasını da ekleyip karıştırıyoruz. Küçük doğradığımız sebzeleri atıp karıştırıyoruz. Şekerleri atıyoruz. 4-5 dakika sonra üzerini tam geçmeyecek kadar suyunu ekleyip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp pişiriyoruz.

1 yorum:

sadiye dedi ki...

selamlar
kıymalı türlü gerçekten güzel bir yemek. Bloguna koyman çok iyi olmuş.
leziz bir yemektir. Ellerine sağlık.