22 Kasım 2007 Perşembe

Zeytinyağlı Patatesli Patlıcan


Malzemeler:

  • 2 büyük patlıcan
  • 2 patates
  • 2 domates
  • 3 çarliston biber
  • 2 sivri biber
  • 2 kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağ
  • 2 küp şeker
  • Tuz
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağda tuzla kavuruyoruz. Biberleri doğrayıp içine ekliyoruz. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp tencereye koyuyoruz, rengi hafif değişene kadar kavuruyoruz. Patlıcanları ekleyip çeviriyoruz. Domatesleri de ekleyip suyunu ve salçasını koyuyoruz. En son sarmısaklar ve şekeri koyup pişiriyoruz.

0 yorum: