- 2 yufka
- 1 tavuk göğsü
- Yarım kaşık un
- Tuz, karabiber
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 soğan ve sarımsak
- Yarım kaşığa yakın hardal
- Yarım kaşık un
- 1 su bardağı süt
- Tuz karabiber
Tavukları küp küp kesiyoruz ve un,tuz, karabiber karışımına buluyoruz. Biraz beklettikten sonra, tavukları yağda kızartıyoruz. Sos için, sos tenceresinde soğan ve sarımsakları yağda çeviriyoruz. Hardal ve ununu da ekleyip karıştırıyoruz, Süt, tuz ve karabiberi de ilave edip muhallebi gibi olana kadar pişiriyoruz. Pişince tavukları da içine atıp şöyle bi karıştırıyoruz.
Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp, tavuklu harcı koyup istediğimiz şekilde sarıyoruz. Ben yufkayı yağladıktan sonra ikiye katlayıp tavukları koyup sardım ve borcama dolayarak koydum. Siz değişik şekiller deneyebilirsiniz. Yalnız kesinlikle dikkat etmeniz gereken şu: eğer benim gibi dolayarak yapacaksanız, yufkaları tıkış tıkış dizmeyin borcama, öyle yaparsanız tıkız olur, borcama bol bol bırakarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bende pişme süresi 20-25 dakika sürdü, siz fırınınıza göre ayarlarsınız. Afiyet olsun.
Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp, tavuklu harcı koyup istediğimiz şekilde sarıyoruz. Ben yufkayı yağladıktan sonra ikiye katlayıp tavukları koyup sardım ve borcama dolayarak koydum. Siz değişik şekiller deneyebilirsiniz. Yalnız kesinlikle dikkat etmeniz gereken şu: eğer benim gibi dolayarak yapacaksanız, yufkaları tıkış tıkış dizmeyin borcama, öyle yaparsanız tıkız olur, borcama bol bol bırakarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bende pişme süresi 20-25 dakika sürdü, siz fırınınıza göre ayarlarsınız. Afiyet olsun.
2 yorum:
canım, merhaba dönmene sevindim
hepsi birbirinden güzel, ben bu böreğin tarifini istiyorum canım
sevgiler...
canım çok teşekkürler.not alıyorum sevgiler...
denizsefası - sema
http://denizsefasi.blogspot.com
Yorum Gönder