19 Nisan 2008 Cumartesi

Kuru Fasülye ve Bulgur Pilavı

Çoğunuz biliyorsunuzdur kuru fasülye ve bulgur pilavını ama yeni evli ya da yemek yapmaya yeni yeni merak sarmış kişiler için anlatıcam kısaca. Fasülyeleri bir gece önceden yıkayıp suda bekletiyoruz. Ertesi gün haşlıyoruz. Soğanı, kıymayı kavurup salçasını ve sevdiğimiz baharatları ekliyoruz. Fasülyeleri ve suyu ekleyip pişiriyoruz.

Bulgur pilavına gelince o da şöyle; bulgurları yıkayıp sıcak suda bekletiyoruz. Onlar beklerken soğanı yağda kavuruyoruz. Küçük doğradığımız biberleri atıp onları da çeviriyoruz. Bulgurları ve salçasını ekleyip sıcak suyunu ekliyoruz. Su üzerini geçtiği anda kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.

4 yorum:

3prenses dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel yanında da turşu

Adsız dedi ki...

Ikisi de cok nefis görünüyor,ellerine saglik. Iyi pazarlar.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

İstiridye'cim ellerine sağlık, kurufasülye hiç yapmadım ama çok severim.. Bulgur pilavı da çok lezzetli ve faydalıdır, hatırlattığın iyi oldu, ben de yapayım.. İyi haftalar..

ss dedi ki...

ellerinize sağlık bütün tarifler oldukça güzel sunumları harika.çanak köfteyi deneyeceğim.görüşmek üzere.