14 Mayıs 2008 Çarşamba

Hindistancevizli Kurabiye

Kurabiyeleri Seçil'in sitesinde görüp, beğenmiştim. Sonunda denedim :) Yarım ölçü yaptım. 13 tane kurabiye çıktı. Un miktarı fazla geldi yalnız, ben azalttım. Siz de yaparken azar azar koyun ununu, değişebiliyor. Seçil pudra şekeri kullanmış, ben daha tatlı olsun istediğim için normal şeker kullandım. Kendi yaptığım ölçüleri yazıyorum. Daha fazla olsun isterseniz ona göre çoğaltırsınız.


Malzemeler:
  • 1 yumurta (sarısı hamurun içine, beyazı üzerine)
  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
Hamuru yoğurup, 15 dakika dinlendiriyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, önce yumurta akına sonra da bol hindistan cevizine bulayıp, önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Ben ilk önce 175 derecede pişirdim, son 10 dakikasında 150 dereceye düşürdüm. Saat tutmadığım için kesin bir zaman söyleyemiyorum. Arada fırını açıp kontrol ederek pişirin. Çok güzel oldular, kesinlikle deneyin derim. Teşekkürler Seçil.

11 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

İstiridye'cim kurabiyelerin renkleri pek güzel, saat tutmamışsın ama göz kararı tam tutturmuşsun :) Ellerine sağlık, bir tane alıyorum :)

DENİZSEFASI dedi ki...

ladyciğim harika görünüyor, ellerine sağlık canım.
sevgiler...
güzel dileklerin için teşekkür ederim.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Üniversitede İngilizce öğretmeniyim canım..

Adsız dedi ki...

ladyyyy
çok canım çektiii olmadı şimdiii
ben burda boş çay içerkenn çok sevdim kurabiyeleri, üstelik çok az bir malzeme kullanmışsın ne güzel amma pratikk hemen yapasım geldi... Sevgiler...

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerine sağlık cok guzel olmus sevgilermle..

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba Arkadaşım,
Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Teşekkürler, çok düşüncelisin.. Mail adresini bana yazarsan oradan konuşuruz, ben de merak ettim acaba tanıyor muyum diye..

Gönül dedi ki...

canım benim harika görünüyor ben şimdi mutfağa gidiyorum nescafe yapıcam sende kurabiyeleri kap gel bekliyorum:)))) öpüyorum sevgilerimle

ayselce dedi ki...

Kurabiyeler ye beni diyorlar lady.Ellerine sağlık canım:))

yildiz dedi ki...

Sevgili Lady,bunlar harika gözüküyorlar,cayin yanina ne de güzel yakisirlar....
Ellerine saglik,sevgiyle ve dostca kal...

Yaren dedi ki...

NE kadar harika kurabiyeler,benim hindistan cevizine zafim var,onunla olan tüm lezzetleri seviyorum.Ellerine saglik canim,afiyetler olsun.Sevgiyle kal:)