11 Kasım 2007 Pazar

Çikolata Soslu Kek


Malzemeler:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • Kuru üzüm
  • Küçük parçalanmış ceviz

Sos için:
  • Yarım paket çikolata sos
  • 1.25 su bardağı süt (çikolatas sos için)

Sülemek için:
  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

İlk önce keki hazırlıyoruz. Yumurtalarla şekeri krema gibi olana kadar çırpmayı ihmal etmeyin.
Malzemeleri yazdığım sırayla ekliyoruz. Yağladığımız kalıba döküp 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Keki kalıbında soğuttuktan sonra tabağa ters çeviriyoruz. Kek soğurken, sosu hazırlıyoruz. Tamamen soğumuş kekin üzerine sosu döküp, ceviz ve hindistan ceviziyle süslüyoruz. Tabi isterseniz siz süslemek için fındık, fıstık vb şeyler de kullanabilirsiniz.

Not: Eğer kekiniz kalıptan çıkmamakta ısrar ediyorsa, 5 dakika nemli bir bezin üzerinde bekletin.



1 yorum:

sadiye dedi ki...

merhaba
nedense kek tariflerine bakınca direk önce içine ne kadar şeker konulduğuna bakıyorum. nedense benim denediğim kekler bir veya bir buçuk su bardağı şekeri geçmez.sanırım tatlılık oranından ötürü.
malzemelerin hepsi bende mevcut. resimde çok güzel çıkmış tadınında güzel olduğuna eminim.
paylaşım içinteşekkürler.