11 Kasım 2007 Pazar

Mayalı Poğaça


Bu tarifi tarifbahcesi.blogcu.com da görüp yaptım, güzel oldu ama yaptığınızda kısa zamanda tüketmenizi öneririm. Ya da isterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tozşeker
  • aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • Kaşar peyniri
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • susam ve çörekotu
Mayanın üzerine ılık süt katıp elle karıştırarak eritilir. Sonra sıvıyağ ve su, 1 yumurta akı, tuz ve şeker katıp tekrar karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un ilave edilir. Elle yapışmayan kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde ederiz. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülür ve 2 kat olana kadar mayalandırılır. Hamurdan bir parça koparılıp el ile çay tabağı büyüklüğünde açılır. İç malzemeden biraz koyulur ve kenarları bastırılarak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam çörekotu serpilip önceden ısıtılmış 180-190 derece ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

0 yorum: