12 Kasım 2007 Pazartesi

İrmik Pastası

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 14 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurtanın sarısı (isteğe bağlı)
  • 2 paket vanilya (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı becel (isteğe bağlı)
  • 1.5 silme tatlı kaşığı kakao
  • Ceviz
  • 2 adet muz
  • Borcamınızın tabanını kaplıycak kadar petibör bisküvi
  • 1 bardak sıcak su
  • 2 küp şeker
  • Hindistan cevizi ve ceviz (üzerini süslemek için)
Sıcak suda 2 tane küp şekeri erittikten sonra bisküvileri suya batırıp borcamın tabanını tamamen kaplıyoruz. Sütün yarısını, 7 kaşık şekeri ve 3.5 kaşık irmiği tencereye alıp karıştırıyoruz. 1 yumurta sarısı ekliyoruz (yumurtayı süt ısındıktan sonra koymayın, pişer). Muhallebi gibi pişiriyoruz. Altını kapatmadan 1 yemek kaşığı becel ve 1 paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Altını kapatınca cevizleri küçük küçük doğrayıp irmikli karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Bunu borcama, her tarafına eşit gelecek şekilde döküyoruz. Muzları yuvarlak doğrayıp üzerlerine diziyoruz. Sonra sütün kalan yarısını, 3.5 yemek kaşığı irmiği, 7 kaşık şekeri ve kakaoyu ateşe alıp karıştırıyoruz. Yumurta sarısını ekliyoruz. Altını kapatmadan vanilya ve beceli ekliyoruz. Kaynayana kadar pişiriyoruz. Pişince bunu da muzların üzerine döküyoruz. Üzerini hindistan cevizi ve cevizle süslüyoruz. Ben evde bunlar olduğu için bunlarla süsledim siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Bugün doğaçlama bi şekilde bu tatlıyı yaptım ve tahmin ettiğimden de güzel oldu. Çok güzel bi kokusu ve tadı var denemenizi tavsiye ederim. Tabi denerseniz yorumlarınızı da bekliyorum :)

2 yorum:

DENİZSEFASI dedi ki...

merhaba
mutfaknotlarında verdiğin zeytinyağlı patatesli patlıcan sayesinde buraya geldim, blogu olduğunu bilmiyordum, tam incelemedim ama güzel resimler gözüme çarptı. irmiği sevdiğimden buraya msj yazayım dedim gerçekten çok güzel görünüyor, ellerine sağlık

Lady Koşan İstiridye dedi ki...

merhaba, teşekkür ederim canım :) ben senin blogunu biliyodum tabi takip ediyorum:) bundan sonra ben de beklerim görüşmek üzere