27 Kasım 2007 Salı

Patatesli Pirinçli Mercimek Çorbası


Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 soğan
  • 1 dolu avuç pirinç
  • 2-3 patates (küçük kesilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Kırmızı mercimek, pirinç, patatesler ve soğanı (doğramadan bütün olarak) tencereye alıyoruz. Üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su koyup (az gelirse sıcak su eklersiniz daha sonra, çorba kıvamını nasıl seviyorsanız ona göre ayarlarsınız.), tuzunu ekleyip kaynatıyoruz. Pirinç ve mercimekler ezilince soğanı çıkartıyoruz. Salça, yağ ve sütü ekliyoruz. Blenderla çırpıyoruz. Bi 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.

1 yorum:

sadiye dedi ki...

Çorba bence mutlaka yemeklerden önce sofrada yerini almalı. pirinçli mercimek yedim ama patateslisini hiç tatmadım. nasıl acaba eminim güzeldir. bizde çorba dendimi mercimek çorbası ve arpa çorbası :)
ilk sırada gelir.
eline sağlık canım benim
sevgiler