Yufkaları ortadan ikiye bölüyoruz. Üzerlerine yoğurt, yumurta ve yağ karışımını sürüyoruz. Soğan, salça, tuz, karabiber ve sevdiğimiz baharatlarla kavurduğumuz kıymalı içi yayıp rulo yapıyoruz ve gül şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Artan sosu da böreklerin üzerine döküp, pişiriyoruz. Fırından çıkınca sarımsaklı yoğurt ve margarinle yakılmış pul biber döküp servis ediyoruz.
5 Aralık 2007 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Cok nefis görünüyor,üzeri yogurt soslu olunca cok hsouma gidiyor.Bir araya gelince güzel tadlar ortaya harika lezzet cikiyor.Ellerine saglik ve iyi hafta sonlari diliyorum.
mantının her türünü çok severim, yalancı da olsa, ellerine sağlık canım
canım nefıs gorunuyor. ellerıne saglık. sevgılerımle..
Mmmmmm!!!! Harika. Ben de yaparım yalancı mantıyı. Ama bu mantı o kadar usta bir yalancı ki, gerçeğini aratmıyor :)) Ellerine sağlık.
Yaren, deniz sefası, banu gökşin, selin hepinize yorumlarınız için teşekkürler :)
hiç duymamıştım ama çok değişik ve güzel duruyor ellerine sağlık
Lady'mmm, nerdesin kaç zamandır? Merak ettim seni.
lady yine yok ortalarda, neyse sağlığın yerinde olsunda görüşürüz ne de olsa
iyi bayramlar...
Canımcım,
Şimdiden Kurban bayramını kutlar, sevdiklerinle birlikte nice mutlu ve sağlıklı bayramlar geçirmeni dilerim. Sevgilerimle...
aslinda bu mantinin adi "sosyete mantisi" :) ellerine saglik..
hayirli bayramlar!
Yorum Gönder