15 Ocak 2008 Salı

Portakallı ve Vişneli Muhallebi


Beyaz katı için; 3 su bardağı süt, 4 çorba kaşığı şeker ve 4 çorba kaşığı nişastayı karıştırıp pişiriyoruz.
Kırmızı kat için; 3 su bardağı vişne suyu, 4 çorba kaşığı şeker ve 4 çorba kaşığı nişastayı karıştırıp pişiriyoruz.
Sarı kat için; 3 su bardağı portakal suyu, 4 çorba kaşığı şeker ve 4 çorba kaşığı nişastayı karıştırıp pişiriyoruz.
Robotta bisküvi, ceviz ve fındıkları hepsini bir arada kıyıyoruz. Ölçü veremiyorum çünki göz kararı kattım. Borcama istediğimiz sırayla katlarımızı döküp, aralarına robotta hazırladığımız bisküvi+ceviz+fındık karışımından döküyoruz. Buzdolabında 3-4 saat dinendiriyoruz. Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

SElam.ŞUan tarifi görebilseydim keşke.Çünki damak tadıma uygun ve hemen yapmak istedim ama kararınıza saygılıyım tabi.Üsteki patates ile bunun tarifini yazabilir misiniz.tşk ederim

Disalce dedi ki...

merhabalar...

portakallı ve vişneli muhallebiye bayıldım...

ellerine sağlık...görünümüde çok güzel......