27 Mart 2008 Perşembe

Ispanaklı Pasta

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1.5 bardak şeker
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Yarım su bardağı ıspanak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Ispanakları 5 dakika haşlıyoruz. Rondoya ıspanak ve yarım bardak yağımızı alıp, çekiyoruz. Yumurtaları şekerle çırptıktan sonra, ıspanak-yağ karışımını ekliyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip. 180 derecede pişiriyoruz. Piştikten sonra kenarlarından azıcık kesip rondoda bunları da un haline getiriyoruz. (bunlarla üzerini süsliycez) İki kata ayırıp arasına krema sürüyoruz. Ben krema olarak cremole ve krem şantiyi karıştırdım. İstediğiniz kremayı kullanabilirsiniz.

4 yorum:

Ayse Pamuk dedi ki...

pek bi hoşuma gitti ıspanaklı pastan,elimde kağıt kalem yazdım bile ellerine sağlık

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Canımmmmm pastannnnnn müthişşşşşşş olmuş, bu görüntü ıspanağa karşı önyargımı da giderdi :))) ellerine sağlık canımcım...

recephilmi dedi ki...

Yok artık! Ispanak pastaya da mı girdi? Yiyemem ben ya :)

nzgl dedi ki...

Sevgili Gizemciğim

uzun bir aradan sonra yeni tariflerini görmek beni çok mutlu etti. Bende sana özenip bir blog yapmaya çalıştım. Şimdi sana adresimi gönderiyorum. Bakalım düşüncelerin ne olacak benimle paylaşırsan çok mutlu olurum.

Çok öptüm.

Nazlı ablan

http://sonmezmutfak1988.blogspot.com