27 Mart 2008 Perşembe

Zeytinyağlı Bakla

1 kilo baklayıp ayıklayıp, yıkadım. (Ayıklanan baklaları önceden hazırladığımız limonlu suda bekletiyoruz, yoksa hemen simsiyah olurlar! Bu kısma dikkat.) Soğanı zeytinyağda çevirip, tuzunu ve şekerini ekliyoruz. Baklalarımızı da tencereye ayıp, suyunu ayarlıyoruz. Çok az salça ekliyoruz. Kaynadıktan sonra 1 saat pişiriyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla mideye indiriyoruz:)

3 yorum:

DENİZSEFASI dedi ki...

canım sonunda dönmüşsün, hoşgeldin.
bakla da harika görünüyor, ellerine sağlık
öpüyorum

uygarimizlahayat dedi ki...

OOOOOOOO becerikli sarışınım benimmm, bakla sevmeyen ben dahi bayıldım bu görüntüye, harikaa olmuş canım benim ellerine sağlık, öpüyorum seni kocamannn, iyi haftasonları...

Ayse Pamuk dedi ki...

aaa buda çok güzelmiş