16 Nisan 2008 Çarşamba

Ali Nazik


Patlıcanları folyoya sarıp, fırında 250 derecede közledim. Onlar közlenirken bir tavada soğanı yağ ve tuzla kavurdum. Kıymasını ekleyip kavurdum. Küçük doğranmış domates, yeşil biber ve salçayla biraz karıştırdıktan sonra baharatlarını (karabiber ve kimyon) ekleyip altını kapattım. Patlıcan içlerini uygun miktarda sarımsaklı yoğurtla karıştırdım. (miktar veremiyorum çünki göz kararı yaptım) Birazcık zeytinyağ döktüm. Borcamın altına patlıcan salatasını üzerine kıymalı içi döküp sofraya getiriyoruz :) Çok aç olduğumuzdan dolayı birazını yemeden resmini çekmek aklıma gelmedi, direk yemeğe giriştiğimiz için :) O nedenle çoğu bitmiş bi halinin fotoğrafını gösterebiliyorum size :)

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Ben de olsam direkt yemeye girişirdim:))) Hatta eminim fotoğrafı çekilecek bir dilim bile kalmazdı:)))

Ellerinize sağlık, ayrıca afiyetler olsun:))

Sımsıcak sevgiler...

Adsız dedi ki...

kalan kısmını da ben ekmeklesem harika olurdu canım
ellerine sağlık
sevgilerr

Aybike Ceylan dedi ki...

Iyi ki ziyaret edip yorum birakmissiniz irmik helvasina. Sizinle tanismis olduk bu sayede, sizin de ellerinize saglik, hersey mukemmel gorunuyor. Her zaman gorusmek uzere, sevgilerimi gonderiyorum.

3prenses dedi ki...

merhaba noktalama işaretlerinde eksiklik yapmışımneyse düzelttim verdiğim linkle geldim iyi ki gelmişim ali nazik varmış pek güzel görünüyo afiyet olsun

Adsız dedi ki...

canımcım süper fikir
patlıcanları folyoya sarmak. ben sarmadan yapmıştım pek de hoşuma gitmemişti. Yaz geliyor patlıcan zamanı,ben patlıcanın herşeyini çok sevcerim ali nazik çok kibr bir yemek adı üstünde değil mii... ellerine sağlık deneyeceğim. Sevgiler.

DENİZSEFASI dedi ki...

canım harika görünüyor
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Hayat kurtaran tarifler arasıda benim için şeker canım çekti valla.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ufff nası canım çekti :) Ellerine sağlık, bence bu haliyle fotoğraflamak da çok hoş bir fikir, çok doğal olmuş :) Bu arada folyoya sararak közlemenin özel bir sebebi var mı? Ben de ilk defa fırında közleyeceğim de patlıcanları, folyolamak ve folyolamamak arasında kaldım :)) Afiyet şeker olsun..