11 Kasım 2007 Pazar

Fırında Akdeniz Usulü Kabak

Fırından çıkar çıkmaz çekmeyi unuttuğum için, yarısı gitmiş halinin resmini ekliyorum buraya. Neye benzeyeceği hakkında bilginiz olsun diye.

Malzemeler:
  • 3 adet kabak
  • 2 adet domates
  • Kaşar peyniri veya beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı galeta unu (tarifin aslında 1 çay bardağı diyo ama bence yarım çay bardağı koyun)
  • tuz, karabiber
Önce kabaklar alacalı soyulur ve yuvarlak olarak dilimlenir sonra hafif kızartılır. Domatesler yuvarlak dilimlenir, peynirler istenildiği gibi dilimlenir. Borcam veya fırın tepsisi önce sıvı yağ ile yağlanır üzerine galeta ununun yarısı serpilir. Daha sonra sırasıyla kızartılmış kabaklar, üzerine kaşar peyniri veya beyaz peynir döşenir. Peynirin üzerine domates dilimleri yerleştirilerek tuz ile karabiber eklenir. Galeta unu serpiştirilir ve en son üzerine tekrar peynir dilimleri konulur ve çok az yağ gezdirilir. 200 derece ısıtılmış fırında pişilir.

Tarifi internetten bulup, kaydetmiştim ama hangi site olduğunu hatırlayamıyorum. Bilenler söylerse sevinirim :)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba Lady Koşan İstiridye, hoşgeldin blog dünyasına. forumlardan takip ediyordum zaten şimdi daha bi ilgiyle izleyeceğim...sevgiler...

Lady Koşan İstiridye dedi ki...

Hoşbulduk canım :)Ben de senin sitenin takipçisiyim. Denediğin tarif olursa yorumlarını yazarsan çok sevinirim . Sevgiler