24 Aralık 2007 Pazartesi

Dolgu Kek



Tarifi buradan aldım. Hafif bir pasta oldu.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

pastanin yapimini anlayamadim, yesil kivi " anlatmis ama inanin anlasilmasi zor geldi, lutfen aciklar misiniz.
TSK/LER
cANAN

Lady Koşan İstiridye dedi ki...

Canan hanım, önce yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaosunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba kek hamurunu döküp pişiriyoruz. Kek pişerken, büyük ve derin bir kasenin içini komple streç filmle kaplıyoruz. Pastanın muhallebisini pişiriyoruz. Kek pişince bıçakla dikkatlice ortadan ikiye kesip, bir katını içini streçle kapladığımız kabın içine yerleştiriyoruz, kabın şeklini alıyor. Üzerine muhallebiyi döküyoruz ve kekin diğer katını da üzerine oturtuyoruz. Kabın kenarlarından taşanlar olursa bıçakla kesiyoruz. Üzerini de streçle kaplayıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Eğer anlamadığınız bi yer varsa sorun cevapliyim. Görüşmek üzere.

Adsız dedi ki...

cok tsk. ederim aciklama icin, gayet guzel anlatmissiniz. tekrar cok sagolun.
Canan

banu kırmızıgül dedi ki...

canımmcoook guzel olmus ellerıne saglık. sevgılerımle..

Adsız dedi ki...

gayet net anlatılmış, neden anlamadığınızı anlamadım bende