27 Mart 2008 Perşembe

Portakal ve Limon Kabuklu Elma Reçeli

Malzemeler:

  • 1 kilo elma
  • 1 kilo şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 çubuk tarçın
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı katı yağ ya da tereyağ ( reçelin köpüklenmemesi için)
Yapılışı:
  • Limon ve portakalı rendeledim.
  • Elmaları küp küp kestim.
  • Şeker ve suyu kaynattım.
  • Elmaları, kabuk rendelerini, tarçınları ve yağı şekerli suyun içine ekledim.
  • Reçel kıvamına gelince limon suyunu ekleyip, bir iki kaynatıp altını kapattım.
Bu reçeli daha önce 2 limon kabuğu rendesi kullanarak yapmıştım. Öyle de çokk güzel olmuştu. Şimdi fazla limonum olmadığından 1 portakal kabuğu rendesi ekledim. Böyle de gayet güzel oldu. Siz damak tadınıza göre hangisini istiyorsanız onu ekleyin ya da benim şimdi yaptığım gibi limon ve portakal rendesini karışık kullanın.


















Bu arada aşağıdaki ıspanaklı pasta tarifi için, " ay ıspanak pastayada mı girdi, yiyemem ben ya" diye yorum bırakan arkadaştan yola çıkarak, böyle düşünenlere bi notum olacak: pastada kesinlikle ıspanak tadı/kokusu hissedilmemektedir :) Bu pastada ıspanağı sadece yeşil renginden yararlanmak için kullanıyoruz ve tabi ıspanağın içerisindeki vitaminleri de almış oluyoruz, hatta ıspanaklar bildiğimiz kıymalı ıspanak yemeği yaparkenki kadar pişmedikleri için belki daha faydalı bile olabilir ;)

7 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

OOOOOO hamarat arkadaşım benim sen reçelde mi yapardın bakayım, canım benim hızına ulaşmak mümkün değil ellerine sağlık hayatım, kokusu buraya kadar geldi, sen gelemedin ama reçel kokusu geldi :))) öpüyorum canım...

Seçil Durmazer dedi ki...

kurabiyeyi mutlaka dene derim harika oluyo. seninde reçelin çok hoş görünüyo..ellerine sağlık canım

DENİZSEFASI dedi ki...

canım merhaba
reçel konusunda yaratıcılığını kullanmışsın, eminim çok da güzel olmuştur. ellerine sağlık

Mutfaknotlari dedi ki...

canısı ne değişik bir reçel
üstelik ben ıspanaklı pastaya bayılıyorum nefis bişi oluyor ellerine sağlık şeker
sen takılma boşver

Adsız dedi ki...

canım merhaba
yapacağın şey çok kolay blog manşeti tıkla ordan blog manşete giriş yapmak istiyorum var onu tıklıyorsun
oraya adını
yemeğin adını
sitenin adını yazıyor ve kayıt ediyorsun
takip etmek daha kolay oluyor herkes seni görüyor
güzel arkadaşlıklar daha çabuk kuruluyor

kocaman sevgilerr

sadiye dedi ki...

çok farklı bir reçel.
tadı nasıldır acaba. annem hep yapardı. reçeller konusunda iyiydi. ne bulsa reçelini yapardı. ayva armut elma vişne üzüm kayısı çilek aklına ne gelirse. ben hiç yapmadım. ee niye yapacaktım ki annem yapar ben yerdim ama şimdi ayvayı yiyorum nerde bende reçel yapacak mağrifet :) gidince diyecem anne bana yüz kavanoz yap. :)

Adsız dedi ki...

ilginc bilgiler icin tesekkurler