Karnabaharları kısa bi süre haşladım. Haşlama suyuna sirke koyunca, karnabaharın pişerkenki kokusundan eser kalmıyor aklınızda bulunsun. Haşladıktan sonra karabiber, pul biber ve tuzla çırpılmış yumurtaya bulayıp sonra da galeta ununa bulayıp kızarttım. Yemeğin yanına güzel bi aperatif oldu. Daha önce yemediyseniz karnabaharı bir de böyle deneyin. Çok güzel oluyor.
4 Nisan 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
karnabahar kızartmasına bayılırım ve sıklıkla yaparın.Sirke önerisi çok önemli pişerken çok rahatsız edici bir koku yayılır nerdeyse tüm eve. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler.Ellerinize sağlık
Canım yine bir tarif harikasınnn ellerine sağlık canımcım...(sirke önerisini de tuttum)
karnıbahar yemeğini bende severim.
sebze yemeklerinde benim için önemli ber yere sahip. annem haşladıktan sonra süzerdi o kızartmakla uğraşırken ben durmadan yerdim daha kızartmadan sonra aynen şöyle derdi. kızartmama ne hacet birşey kalmadıki. :)Ellerine sağlık
kısmetse gittiğimde yine yiyecem ve o yine kızartamayacak.
karnibaharin her cesidi nefis oluyor paneside cok güzel olmus elinize saglik
Ellerine sağlık, karnabaharın bu şekli pek meşhurmuş, herkes tavsiye ediyor.. Ben henüz denemedim, tarifini not alıyorum, ellerine sağlık :)
Yorum Gönder