1 Kasım 2007 Perşembe

Beşamel Soslu Tavuk


Malzemeler:

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 1 konserve bezelye
  • 3 tane küp küp kesilmiş havuç ( veya içinde bezelye ve havuç olan hazır karışık garnitülerden kullanabilirsiniz)
  • 2 tane küçük patates (küçük küpler halinde doğranmış)
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber ve sevdiğiniz baharatlar


Beşamel sos için:
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
Üzeri için:
  • Bol kaşar rendesi
Tavuk göğüslerini küp küp kesiyoruz. Sıvı yağda kavuruyoruz. Patatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Havuçları ekliyoruz, onlarla da kavurduktan sonra bezelyeleri ekliyoruz. Tuz, karabiber, pul biberini ekleyip şöyle bir çevirip altını kapatıyoruz ve borcama yayıyoruz. Beşameli hazırlamaya başlıyoruz. Yağ ve unu kavuruyoruz. Rengi değişince sütü ekliyoruz ve topak yapmamaya dikkat ederek karıştırıyoruz. Muhallebiye yakın olana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra içine 1 yumurta kırıp tel çırpıcıyla çırpıyoruz. Tavukların üzerine beşameli döküyoruz. Üzerine bol kaşar rendesini de serpip, önceden ısıttığımız 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Bu da borcamda kalan son parçası :) Yine de bi fikir edinirsiniz diye ekliyorum resmi.





1 yorum:

sadiye dedi ki...

Tavuk yemeği Allahhhhhhh eşim ağzına sürmemesine rağmen benim en çok sevdiğim iki yemekten biri.
Ellerine sağlık. Ben tavuk ve menemen olsunda nasıl olursa olsun diyenlerdenim. tabağında bir dilim kalmış oda bana :)
eline sağlık