- 1 su bardağından 1 parmak az elma redesi (1 orta elma kullandım ben)
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- 1.75 su bardağı un (en fazla 2 su bardağı olsun çok un koymayın)
- Yarım su bardağına yakın sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Ceviz
- Yarım paket kabartma tozu
Hepsini karıştırıp, yoğurun. Ele yapışan ve toparlanmamış gibi görünen bi hamur olacak. Bildiğimiz kurabiye hamuru gibi olmayacak. Elinizle top şekli verip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 3-4 top yaptıktan sonra elinize yapışıp şekil almayabilir, o zaman isterseniz 2 kaşık yardımıyla top şekli verin yada elinizle küçük bi yuvarlak olcak şekilde alıp tepsiye koyun, yuvarlamayın. Ben öyle yapıyorum. Tepsiye birbirlerine çok yakın olacak şekilde dizmeyin, pişince yayılıyolar. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Bu ölçülerle 13 tane kurabiye çıkıyor. Kalabalık misafirler için 2 ölçü yapabilirsiniz. Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri dökebilirsiniz. Çok lezzetli dışı sert, içi yumuşak bir kurabiye oluyor. Mutlaka deneyin. Tarif tarifdefterinden ece23'e ait hatırladığım kadarıyla. Yanılıyorsam beni düzeltin.
8 yorum:
eline sağlık, çok güzel görünüyor
canım ellerine sağlık kurabiyeler çok güzel olmuş...sevgilerimle
merhaba arkadaşım,
pirinçunlu kek için soru sormuşsun,
200-250 çok farketmez bence normal kek kıvamında olacak, üstüne zaten süt döküldüğü için yumuşak oluyor.
sevgiler...
Selam canım,
Harika olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Arkadaşlar teşekkürler güzel yorumlarınız için :)
nefıs gorunuyor kurabıyeler. ellerıne saglık canım. sevgılerımle...
selam lady :) sen bana gelirsinde ben sana iade-i ziyaret yapmazmiyim! bu arada acibademlere bayilirim yalanci falan hic farketmez :) ellerin dert gormesin!
HU HU KOMŞU, SAYFANI SIK GÜNCELLERDİN NE OLDU, İYİSİN DEĞİL Mİ?
Yorum Gönder